Vďaka našim 84 ambasádorom sme v školskom roku 2019-2020 inšpirovali k podnikaniu až 5000 mladých ľudí od Bratislavy až po Sninu v rámci 267 premietaní. Ukázali sme im, že začať podnikať sa dá od nuly aj popri strednej či vysokej škole.

Vyškolení ambasádori premietajú v triedach príbeh Adama, ktorý rozbehol svoje podnikanie. Na konci každej „video epizódy“ hlasujú žiaci o tom, čo má Adam urobiť. Video modul tak vtipnou a interaktívnou formou ukazuje, že podnikanie nemusí byť veľká veda. Pustite si prvé video nižšie a ochutnajte sami videomodul, ktorý získal ocenenie Generácia 3.0 a LEAF Award. Celý modul nájdete tu.

Odmeňujeme aktívnych ambasádorov

Ambasádori na školách sú učitelia – dobrovoľníci. Tento rok sme sa rozhodli aj symbolicky ich motivovať. Každý ambasádor, ktorý zrealizoval premietania pre minimálne 10 žiakov, získal PDF certifikát. Ten, kto premietol aspoň 50 žiakov, bol odmenený prístupom do plnej verzie Rozbehni sa! videokurzu v hodnote 55€. Ambasádori, ktorí premietli 100+ divákom získali 20€ poukaz na nákup kníh alebo elektroniky.

Takisto sme vyhlásili súťaž o top troch ambasádorov s najväčším počtom divákov, ktorí si rozdelia výhry v hodnote 600€. Na prvých troch miestach sa umiestnili nasledovný ambasádori:

  • 1. miesto – poukaz v hodnote 300€: Gabriela T., 198 divákov, Stredná odborná škola Ostrovského, Košice
  • 2. miesto – poukaz v hodnote 200€: Erika G. 168 divákov, SOŠ hotelových služieb a obchodu, Zvolen
  • 3. miesto – poukaz v hodnote 100€: Kvetoslava D. 150 divákov, Gymnázium sv. Tomáša Akvinského, Košice

Našim usilovným ambasádorkám srdečne gratulujeme!

Ako hodnotia program samotní ambasádori?

„Nepoznám lepší, logickejší a jednoduchší kurz rozvoja podnikania. Preto ho odporúčam kolegom zo všetkých typov škôl. Rozvíjať podnikateľský mindset je s Rozbehni sa! naozaj jednoduché, ohlasy študentov sú úžasné a výsledky sa dostavia rýchlo.“

Kornélia Lohyňová, Hotelová Akadémia, Bratislava

„Projekt Rozbehni sa! je pre učiteľa výbornou pomôckou a pre študenta skvelou inšpiráciou. Je to prehľadný a zrozumiteľný formát o tom, ako v sebe objaviť nápad a ako ho Ďalej rozvíjať. Ako ambasádorka som zapojená už tretí rok a odporúčam to všetkým kolegom.“

Miroslava Čopová, Gymnázium, Veľký Krtíš

Ak sa chcete dozvedieť viac o ambasádorskom programe, kliknite sem. Ďakujeme za podporu našim partnerom, vďaka ktorým sme o krok bližšie k naplneniu našej misie = 100 000 rozbiehačov skôr, ako diaľnica do Košíc.